Обґрунтування програми корекції сагітального профілю постави молодших школярів засобами фітбол-гімнастики. - Петрович, В. В.; Альошина, А. І.; Petrovich, V. V.; Alуoshina, A. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
У статті обґрунтовано програми корекції сагітального профілю постави дітей молодшого шкільного віку засобами фітбол-гімнастики, розроблено етапи реалізації програми, скласифіковано фізичні вправи, які використовуються в комплексах, запропоновано схему засвоєння вправ на фітболах та методику занять фітбол -гімнастикою. In the article the grounding of the program of correction of sagittal type of bearing of children of junior school age is given by facilities of fitball -gymnastics, the phases of implementation of programs are developed, the classification of physical exercises which are used in complexes is given, the chart of mastering of exercises on fitball is offered, the method of employments of fitball-gymnastics is developed.
The Grounding of the Program of Correction of Sagittal Type of Bearing of Junior Schoolboys by Facilities of Fitball-Gymnastics.
Keywords: сагітальний профіль постави; програма корекції; фітбол -гімнастика; фізичні вправи; sagittal type of bearing; program of correction; fitball-gymnastics; physical exercises