Органи місцевого самоврядування як суб’єкт дипломатичного тиску в умовах російської агресії - Пахолок, Василь Миколайович (My University, 2022)
З’ясовано можливості застосування політичної топоніміки як засобу популяризації політичних цінностей та взірців бажаної політичної поведінки. Досліджено практику застосування органами місцевого самоврядування політичної топоніміки як засобу дипломатичного тиску в умовах російської агресії в Україні. Визначено основні тенденції у присвоєнні політично вмотивованих назв вулицям, площам, скверам іншим об’єктам міського простору. Виокремлено етапи активізації процесів дипломатичного тиску через політичну топоніміку.
Keywords: дипломатичний тиск; політична топоніміка; органи місцевого самоврядування