Передумови європейського вибору України та вступу в Європейський Союз - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2000)
Pалишитися “хатою скраю” європейського дому у нинішньому світі не в інтересах України. Але крок від проголошення мети про вступ до ЄС до прийняття в Союз вбирає у себе епоху якісних трансформацій, у кінцевому підсумку яких країна-аплікант може обґрунтовано претендувати на членство в ЄС. Від внутрішньополітичної ситуації в Україні та реальних позитивних змін у правовій, соціальній, економічній, політичній сферах життя залежатиме швидкість нашого поступу спочатку до асоційованого членства в ЄС, а потім – повноцінного залучення до цієї інтеграційної структури.
Keywords: Європейський Союз; Україна; співробітництво; інтеграція