Інституціоналізація молодіжної політики України - Найдич, Марина Анатоліївна; Najdych, M. A. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2011)
Історичний розвиток суспільства значною мірою залежить від того, наскільки ефективно функціонує такий суб'єкт суспільно-політичного життя, як молодь. Безсумнівно, за конкретних етапів історичного періоду певні дії держави стосовно молоді не визначалися такими термінами, як «державна молодіжна політика». Хоча цей факт не дає підстави заперечувати існування такого типу політики. Питання полягає більшою мірою в тому, чи існували основоположні документи стосовно провадження такої політики, чому і присвячена дане дослідження
Keywords: молодіжна політика; державні інститути; youth policy; state institution