Синтаксична прикметникова транспозиція прийменниково-відмінкових форм іменників - Костусяк, Наталія Миколаївна (Національний університет “Острозька академія”, 2014)
У статті окреслено семантичну й граматичну своєрідність спрямованих в атрибутивну сферу аналітичних форм іменників, схарактеризовано їх у синтаксичній і морфологічній площині, визначено сукупність синтаксичних відіменникових ад’єктивів з акцентом на їхній центр і периферію.
Keywords: іменник; прикметник; транспозиція; синтаксична ад’єктивація; відмінок; прийменниково-відмінкова форма; атрибутивна синтаксема