To Question of Modeling of Mechanisms of Laser-Induced Destruction in Dielectrics and Semiconductors - Trоkhimchuck, P. P.; Трохимчук, П. П. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Results of analysis of problem of mechanisms of laser-induced destruction in dielectrics, including polariton models, are discussed. These phenomena may be represented as effects of Relaxed Optics. The influence of dynamic and kinetic factors on these processes is shown. Some analogy of these mechanisms with microscopic mechanism of Cherenkov radiation is analyzed too. ; Наведено результати аналізу проблеми моделювання механізмів лазерно-індуко-ваного руйнування діелектриків, включаючи поляритонні моделі. Ці явища розглянуто як ефекти релаксаційної оптики. Показано, що поряд з динамічними чинниками в цих процесах вирішальну роль можуть відігравати і кінетичні чинники. Проаналізовано певну аналогію цих механізмів з мікроскопічним механізмом Черенковського випромінювання.
До питання моделювання механізмів лазерно-індукованого руйнування діелектри-ків та напівпровідників
Keywords: laser-induced destruction; dielectrics; лазерно-індуковане руйнування; діелектрики