Процеси прийняття та реалізації управлінських рішень на підприємстві - Герасимчук, Юлія Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі викладено теоретичні та методичні основи процесу прийняття та реалізації управлінських рішень на підприємстві. Визначено сутність та особливості процесу прийняття та реалізації управлінських рішень. Описано класифікацію управлінських рішень, їх різновиди та основні вимоги до них. Визначено характеристики, функції та ключові умови, що визначають ефективність та високу якість управлінських рішень. Охарактеризовано механізм та основні методи прийняття управлінських рішень. Визначено методичні підходи до аналізу складових та оцінки ефективності процесу прийняття та реалізації управлінських рішень. Описано показники оцінювання ефективності управлінських рішень. Здійснено аналіз основних показників діяльності **** ********, проведено оцінку ефективності процесу прийняття та реалізації управлінських рішень на **** ********. У роботі було проведенно SWOT-аналіз **** ********, розраховано показники ефективності управлінських рішень підприємства. Здійснено оцінювання ефективності системи прийняття та реалізації управлінських рішень на **** ******** з огляду на основні техніко-економічні показники діяльності підприємства, а також розраховано критерії аналізу управлінського рішення. Виявлено проблеми та розроблено шляхи удосконалення процесу прийняття та реалізації управлінських рішень на **** ********.
Keywords: управлінське рішення; прийняття рішення; ефективність; управління