Історіографія та джерела музейної справи - Чибирак, Світлана Вікторівна; Chybyrak, Svitlana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Предметом навчальної дисципліни є вивчення об’єктивних закономірностей, які пов’язані із суспільною потребою зберегти матеріальні предмети, як елементи історичної пам’яті, естетичних цінностей, явищ природи та ін., а також формування музейної мережі, організація роботи музеїв, нормативно-правове регулювання діяльності музеїв та охорони пам’яток історії та культури. Метою викладання навчальної дисципліни “Історіографія та джерела музейної справи” є комплексне узагальнення студентами теорії музейної справи та історії музейної практики. Основними завданнями вивчення дисципліни “Історіографія та джерела музейної справи” є: охарактеризувати основні поняття історіографії та джерелознавства музейної справи; дати оцінку особливостям джерел та досліджень з історії музейної справи на різних етапах її розвитку; проаналізувати зарубіжні та вітчизняні дослідження з історіографії та джерел музейної справи; ознайомити студентів із сучасними підходами до розвитку музейної справи, ставлення до музейного предмету.
Keywords: історіографія; джерела; музейна справа