Особливості спектра потужності основних піддіапазонів альфа-ритму в осіб із атиповим альфа-ритмом кори головного мозку - Євпак, Наталія Володимирівна; Абрамчук, Ольга Миколаївна; Yevpak, Nataliia V.; Abramchuk, Olha M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Вивчали нейрофізіологічну динаміку спектру потужності альфа-діапазону та його піддіапазонів (α1, α2, α3) під час подачі фотостимулів. Біоелектричну активність кори головного мозку досліджували за допомогою апаратно-програмного комплексу „НейроКом”. Показано, що максимальне значення спектру потужності в межах альфа-ритму та його підритмів, крім α1-піддіапазону, в осіб експериментальної грипи зафіксовано в потиличних відведеннях кори головного мозку до та після пред’явлення фотостимуляції. Зміни показників спектру потужності у α1-піддіапазоні відмічено у представників як з типовим, так і з атиповим альфа-ритмом. Встановлено, що у представників контрольної групи показники спектру потужності значно більші, ніж у осіб з атиповим альфа-ритмом.(Neurophysiological dynamics of alpha-range and its subranges (α1, α2, α3) power spectrum under photostimulus supply was studied. Bioelectrical activity of the cerebrum was investigated using “NeiroCom” facility. We should that power spectrum was maximum highest within alpha rhythm and its subrhythms, except of al-subrange was defined within our experimental group representatives in their occipital lobe of cerebral cortex before and after photostimulation. Changes of power spectrum parameters in al-subrange were defined in control and experimental groups representatives. Power spectrum parameters of our control group representatives were determined to be higher as compared to the persons with atypical alpha rhythm.
Power Spectrum Features of Main Alpha Rhythm’s Subranges in Patients with Atypical Alpha-Rhythm of the Cerebral Cortex.
Keywords: електроенцефалограма; альфа-ритм; спектр потужності; electroencephalogram; alpha-rhythm; power spectrum