Психотехнології у роботі з дітьми та дорослими - Магдисюк, Людмила Іванівна; Грушецька, Ольга Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У навчальному посібнику розкрито актуальні питання технології в психологічному консультуванні як професійної діяльності й процесу надання психологічної допомоги. Представлено матеріали, які зможуть допомогти практичному психологові-початківцю зрозуміти суть психотехнологій в психологічному консультуванні як одного із видів роботи та специфіку його застосування в різних умовах. Висвітлено теоретичні основи технології в психоконсультуванні. Розкрито особливості використання технік та вправ в роботі психолога з різними категоріями клієнтів. Матеріали посібника також можуть бути корисними в ході практичної роботи майбутніх практичних психологів під час вирішення проблем клієнтів у процесі психологічного консультування. Для здобувачів, викладачів, психологів-практиків та широкого кола фахів-ців, орієнтованих на роботу з людьми.
Keywords: методи підвищення ефективності комунікації; методи подолання емоційного вигорання; арттерапія; казкотерапія; нейрографіка; флюїд-арт; фелт-терапія; фуд-терапія; тканинна арт-терапія; ландшафтна арт-терапія:; сміхотерапія; поведінковий тренінг; 159.98(075)