Вступ до спеціальності (соціальна педагогіка) - Собко, Валентина Григорівна; Сидорук, Інна Петрівна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки; інститут педагогічний, Бібліотека, 2014)
Мета бібліографічного покажчика – з найбільшою повнотою подати бібліографічну інформацію по соціальній педагогіці. Бібліографічні матеріали згруповано за розділами: І. Теоретичні засади соціальної педагогіки 1. Виникнення та розвиток соціальної педагогіки в Україні та за кордоном 2. Професійний портрет соціального педагога 3. Система підготовки соціальних педагогів в Україні та зарубіжних країнах 4. Самостійна робота студентів у системі підготовки до соціально-педагогічної діяльності 5. Компетентнісні виміри професії соціальний педагог II. Основні аспекти соціально-педагогічної діяльності 6. Структура соціально-педагогічної діяльності 7. Специфіка професійної діяльності 8. Принципи та методи соціально-педагогічної діяльності (соціальної роботи) 9. Сфери і зміст професійної діяльності соціального педагога Розміщення джерел у межах розділів – за алфавітом прізвищ авторів або за назвою документа. Позиції пронумеровані. Всі описи мають шифр, що полегшить пошук літератури. Література, яка вміщена в покажчику, є наявною у фондах бібліотеки. Підбір завершено у лютому 2014 р. Рекомендовано для викладачів, студентів педагогічного інституту (соціальна педагогіка).
Keywords: соціальна педагогіка; бібліографічні видання; 74.66я1