До історії вивчення конфлікту в теорії літератури ХХ століття - Полежаєва, Тетяна Вікторівна; Polezhaieva, Tetiana V. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2015)
У статті надано огляд теоретичних праць з літературознавства стосовно сутності проблеми вивчення типології художнього конфлікту в ХХ столітті. Надано критику суб’єктивістського підходу до проблеми вивчення конфлікту.

В статье дан обзор теоретических работ по литературоведению о сущности проблемы изучения типологии художественного конфликта в ХХ веке. Предоставлена критика субъективистского подхода к проблеме изучения конфликта.
Keywords: конфлікт; В.П.Муромський; типологія конфлікту; цілісно-системний підхід