Політологічні аспекти державного управління - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Сучасний державний службовець та посадова особа місцевого самоврядування має вільно орієнтуватися у політичних питаннях, що стосуються державного управління та місцевого самоврядування, політичних впливах на формування та діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування для їх урахування в процесі виконання ними функціональних та посадових обов’язків. Тому основними завданнями вивчення дисципліни «Політологічні аспекти державного управління» є набуття знань і вмінь щодо: – розуміння значення, ролі та місця політичних партій у системі публічного управління; – основних принципів взаємозв’язку політики і державного управління; – розмежування політики та адміністрування в державному управлінні; – розмежування політичних та адміністративних посад у державній службі та виборних та адміністративних посад в муніципальній службі; – зарубіжних моделей розмежування політики та адміністрації в системі публічної служби.
Keywords: політика і публічне управління; політичні посади; виборні посади; службовці місцевого самоврядування; політична неупередженість; політична відповідальність