Вплив цифрових технологій на формування громадської думки та політичних переконань в Україні - Латишев, Максим Валерійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу та практичне значення отриманих результатів, наведено дані про апробацію роботи, а також її структуру. Об'єкт дослідження: інформаційна стадія розвитку суспільства. Предмет дослідження: вплив цифрових технологій на формування громадської думки та політичних переконань в Україні. Мета бакалаврської роботи спрямована на системний аналіз впливу цифрових технологій на формування громадської думки та політичних переконань в Україні. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження» з’ясовано роль цифрових технологій у суспільстві та визначено основні поняття пов'язані із цифровою епохою та впливом технологій на суспільство. У Розділі 2 «Технологічна складова сучасного інформаційного суспільства» розглянуто трансформацію інформаційного середовища під впливом цифрових інновацій та з’ясовано вплив соціальних мереж на формування громадської думки та політичних переконань. У Розділі 3 «Розвиток цифрових технологій в Україні» розкриває тенденції сучасного розвитку цифрових технологій в Україні та особливості технологій формування громадської думки та політичних переконань в умовах російсько-української війни. У Висновках підсумовано результати дослідження, визначено потребу в удосконаленні засобів медіа-освіти та критичного мислення щоб забезпечити можливість для населення самостійно аналізувати та оцінювати інформацію.
Keywords: цифрові технології; інформаційне середовище; громадська думка; політичні переконання; Україна; суспільство; медіа; соціальні мережі