Середньоквадратичне відхилення від еталону моделі випадкової величини, побудованої за допомогою S-статистики - Турбін, А. Ф.; Ханін, О. Г.; Turbin, A. F.; Khanin, O. G. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено одному з аспектів моделювання складних систем та явищ – моделюванню випадкових впливів за певною кількістю попередніх спостережень їх фактичних значень. У статті отримано середньо-квадратичну оцінку якості моделі, побудованої за допомогою S-статистики. ; The article is devoted to one aspect of complex systems and phenomena modeling modeling of random effects based on a certain number of previous observations of their actual values. The mean-square quality estimation of the model, based on S-statistics, was obtained in the paper.
Mean-Square Deviation From Etalon of the Random Variable Model, Constructed by Using of S-Statistics
Keywords: інтерполяційний кубічний сплайн; S-статистика; ubic spline interpolation; S-statistics