Особливості фізичної реабілітації дітей із ДЦП в умовах спеціалізованого центру. - Прокопчук, Т. Я.; Ковальчук, А. В.; Усова, О. В.; Prokopchuk, T. Ja.; Koval'chuk, A V.; Usova, O V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розглянуто особливості реабілітації дітей із церебральним паралічем. Метою лікування й реабілітації дітей із ДЦП є зменшення ступеня інвалідності, підвищення можливості самообслуговування, тобто максимальне пристосування до щоденного життя. Відповідно, фізична реабілітація в умовах спеціалізованого центру посідає важливе місце, тому що покращує фізичний стан, сприяє ефективній корекції функціональної недостатності опорно-рухового апарату, забезпечує тренування серцево-судинної та дихальної систем, що приводить до кращої активності дитини в навчальній діяльності й адаптації в суспільстві. In this article we considered the features of rehabilitation of children with children’s cerebral paralysis. The object of rehabilitation of children with children’s cerebral paralysis is increase possibility adaptation in daily life. Consequently a physical rehabilitation in the condition of the specialized center improves a bodily condition, instrumental in the effective correction of functional insufficiency body movement, provides training of sertsevosudinnoy and pulmonary system which results in the best activity of child in educational activity and adaptation in society.
Features to the Physical Rehabilitation of Children from ССР Conditions of the Specialized Center.
Keywords: фізична реабілітація; ДЦП (дитячий церебральний параліч); фізична вправа; фізичний стан; physical rehabilitation; children’s cerebral paralysis; physical exercises; bodily condition