Семіотика візуального мистецтва: теоретико-методологічний аспект - Головей, Вікторія Юріївна (Видавничий дім «Гельветика» 2024, 2024)
У статті висвітлені особливості семіотичного аналізу візуального мистецтва. Аналізуються такі дискусійні проблеми семіотики візуальних мистецтв як специфіка іконічного знаку, онтологічний статус зображення, знаково-символічна структура художньої репрезентації.

The article highlights the peculiarities of semiotic analysis of visual art. Such debatable problems of the semiotics of visual arts as the specifics of the iconic sign, the ontological status of the image and the sign-symbolic structure of artistic representation are analyzed
Keywords: візуальне мистецтво; семіотика; методологія; візуальні дослідження; іконічний знак; зображення; репрезентація; герменевтика; феноменологія; visual art; semiotics; methodology; visual studies; iconic sign; image; representation; hermeneutics; phenomenology; 75.01:519.76+002.8