Причини та передумови проведення реформи пенітенціарної системи у Російській імперії в другій половині ХІХ століття - Левчук, Ігор Олегович; Levchuk, Ihor O. (Київський регіональний центр Національної академії правових наук України, 2015)
У статті аналізуються правові підстави проведення реформи пенітенціарної системи Російської імперії в другій половині ХІХ століття. З’ясовано причини та передумови проведення реформи та обставини її проведення. З’ясовано організаційні аспекти діяльності закладів пенітенціарії на українських землях, що входили до складу Російської імперії. Зроблено висновок щодо ефективності реформи системи виконання покарань та її впливу на подальші трансформації пенітенціарної системи у Російській імперії в другій половині ХІХ століття.

The article analyzes the legal basis of the prison reform in the Russian Empire in the second half of the XIX century. The reasons and the background and the consequences of the prison reform in the Russian Empire are founded. The organizational aspects of the Ukrainian penitentiary institutions are investigated. The conclusion about the effectiveness of the prison reform and its influence on the subsequent transformation of the prison system in the Russian Empire in the second half of the XIX century is made.
The causes and background of the prison system reform in the Russian Empire in the second half of the nineteenth century
Keywords: пенітенціарна система; реформа пенітенціарної системи; Російська імперія; українські губернії; система закладів виконання покарань; prison system; the reform of the penitentiary system; the Russian Empire; the Ukrainian provinces; the penal institutions