Комерційна ергонімія в рекламі міста Луцька: лінгвопрагматичний аспект - Горожанов, Юрій; Horozhanov, Yurij (Східноєвропейський національний університет, 2013)
У статті з’ясовано поняття комерційна ергонімія та прагматика ергоніма, проаналізовано функціонування прагматичних інформативних та прагматичних асоціативних комерційних ергонімів у рекламі м. Луцька. Класифіковано виявлені ергоніми та з’ясовано зв’язки між способом творення ергоніма та виконуваними ним функціями. Проаналізовано вплив cоціально-культурних особливостей на процес і результат творення власних назв та встановлено залежність між видами комерційних організацій та особливостями їхньої номінації. The article considers the functioning of pragmatic informative and pragmatic business associated ergonems in advertising of the town Lutsk. The concept of commercial ergonemy and pragmatic ergonems are clarified. Ergonems are classified and the relations between the methods of creating ergonems and their functioning are found. The influence of socio-cultural characteristics on the process and the result of the proper names’ creation examined, as well as the dependence between the types of business organizations and to their nomination. Modern researches of the problem are analyzed, the relevance of the problem is determined, novelty, purpose and tasks of articles, analyzed methods of effective ergonems creation.
Commercial Advertising Ergonemy in Town Lutsk: Linguopragmatic Aspect
Keywords: реклама; комерційні ергоніми; прагмалінгвістичні функції; прагматичні інформативні ергоніми; прагматичні асоціативні ергоніми; advertising; commercial ergonеmу; pragmalingvistic functions; pragmatic informing ergonеmу; pragmatic associative ergonеmу