Шкільні музеї об’єднаних територіальних громад Волинської області як об’єкти пізнавального туризму - Качаровський, Роман Євгенович; Чир, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Антипюк, Олена Володимирівна (Регіональний центр народного мистецтва «Гуцульська Ґражда», 2019)
Розвиток пізнавального туризму залежить від наявності різносторнніх його об’єктів. Серед них слід виділити шкільні музеї, як туристичні атракціїю з великим потенціалом, що набуває ще більшої ваги в межах утворених об’єднаних територіальних громад. Функціонування шкільних музеї забезпечує формування додаткових туристичних маршрутів, що підінмає туристичну привабливіть громад, покращуючи її соціально-економічний стан.
Keywords: туризм; Волинська область; пізнавальний туризм; туристичний обєкт; туристичні ресурси; шкільний музей; туристичний об’єкт