Texte und Aufgaben für selbstständige Arbeit - Семенюк, Лариса Йосипівна; Semeniuk, Larysa Y. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Дана розробка складається з трьох основних розділів: «Тексти, діалоги і завдання для самостійної роботи», «Тексти для індивідуального читання», «Розмовні фрази для використання у типових комунікативних ситуаціях». Перший розділ містить основні та додаткові тексти і діалоги, що охоплюють розмовну тематику другого року вивчення іноземної мови, а саме: «Магазини і покупки», «Здоров’я людини. Медичне обслуговування», «Подорожі», «У місті», «Відвідування театру, кіно, музею». До кожного тексту подано ключові слова і вирази, обов’язкові для вивчення, а також ряд вправ і завдань для перевірки розуміння прочитаного. У кінці кожної теми є вправи на переклад речень з української на німецьку мову, де використані вивчені граматичні структури та лексика з поданих вище текстів. Другий розділ містить оригінальні німецькомовні тексти, призначені для індивідуального читання, які містять інформацію про географію, історію, промисловість та сільське господарство країн Європи, а також про історію створення, структуру та основні завдання Євросоюзу. Останній розділ складають об’єднані в тематичні блоки розмовні фрази повсякденного вжитку, що використовуються у типових комунікативних ситуаціях. Видання містить додаткові тексти та діалоги, що відповідають тематиці навчальної програми з дисципліни «Іноземна мова (німецька)» для студентів II курсу, та завдання до них. Подано також тексти для індивідуального читання та список розмовних фраз для типових комунікативних ситуацій.
Тексти та завдання для самостійної роботи
Keywords: Тексти, діалоги і завдання для самостійної роботи; Розмовні фрази для використання у типових комунікативних ситуаціях