Еколого-економічний комплекс регіону як об’єкт суспільно-географічних досліджень - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2006)
У статті обґрунтовується актуальність виділення в рамках інтегрального суспільно-географічного комплексу регіону еколого-економічного комплексу і удосконалення його територіальної організації в умовах переходу на концептуальні засади сталого розвитку. Розглядаються особливості формування, структура та елементи структури еколого-економічного комплексу регіону.

The actuality of defining an ecological-economic complex within a societal-geographical complex of a region in the terms of transition to sustainable development is motivated in the article. The peculiarities of formation and the structure of the ecological-economic complex are considered.
Ecological-Economic Complex of a Region as an Object of Societal-Geographical Studies
Keywords: еколого-економічний комплекс; суспільно-географічний комплекс; еколого-економічна конверсія; екологічна стійкість; антропогенне навантаження; сталий розвиток; ecological-economic complex; societal-geographical complex; ecological-economic conversion; ecological sustainability; anthropogenic pressure; sustainable development