Проблема емоційної і емотивної лексики - Романова, Н. В.; Romanova, N. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто емоційну й емотивну лексику як процес і результат номінації емоційного досвіду етносу. Акцентовано увагу на позамовних чинниках її походження, створених підходах щодо їхньої диференціації. The article deals with emotional and emotive vocabulary as a result of the nomination process and the emotional experience of the nation. The attention payed to extralinguistic factors of its origin, the approaches to their differentiation.
Problem of Emotional and Emotive Vocabulary
Keywords: емоційна лексика; емотивна лексика; емоційний досвід; етнос; емоція; emotional vocabulary; emotive vocabulary; emotional experience; ethnicity; emotion