Скульптура класицизму на прикладі творчості волинського скульптора Томаша Оскара Сосновського. - Панфілова, Олександра Георгіївна; Гуменюк, Богдана Олександрівна (Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка, 2019)
У статті розглянуто життєвий та творчий шлях всесвітньовідомого волинського скульптора Томаша Оскара Сосновського. Проаналізовано окремі твори митця, обґрунтовано їх стильову приналежність. Визначено роль та місце мистецької спадщини скульптора у культурному просторі.

The article is devoted to the life and creative work of the world-famous sculptor, who was born in Wolyn, Tomasz Oscar Sosnovsky. Some of his creative works were analyzed and their style was determined. The position of the cultural heritage of the artist and its role is described in this article.
Keywords: відомий скульптор; famous sculptor; культурна спадщина; мистецькі твори; cultural heritage; creative works; 730.03