Побудова прикладних програм мовою логіки: приклад створення бази даних та робота з нею - Глинчук, Людмила Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В роботі пропонується аналіз та опис прикладу побудови прикладної програми мовою логіки. У даному випадку описано проектування та реалізацію на мові логічного програмування Prolog створення бази даних та роботу з нею. Стаття складається з декількох стандартних частин, де вказано: причини використання логічної мови програмування та у яких сферах, чому здобувачі освіти повинні розглядати під час свого навчання парадигму логічного програмування; коротко проаналізовано останні дослідження та публікації в сфері даної тематики; спроектована БД, яка містить інформацію про викладачів, детально описаний код для кожного предикату та правила. Зібрана за даним описом програма чітко та правильно функціонує в онлайн-компіляторі, що дає можливість демонструвати її як приклад при вивченні відповідної теми.
Keywords: Мова програмування Prolog; база даних; код; предикат; правила; 004