Умови інтенсивного розвитку системної теорії літератури - Удалов, Віктор Лазарович; Udalov, Vyktor L. (Дніпропетровський університет ім. Альфреда Нобеля, 2013)
Стаття містить відомості про два етапи історичного розвитку теорії літератури й усього літературознавства, про об’єктивні й актуальні умови якісного позбавлення від неточних, поверхових, вузьких уявлень щодо їх понять та категорій. Статья содержит сведения о двух этапах исторического развития современной теории литературы и всего литературоведения, об условиях избавления от качественно неточных, поверхностных представлений о многих ее понятиях и категориях.

The article focuses upon two stages of the historical development of the theory of literature, and the conditions of raising the quality of literary theoretical notions and categories
Keywords: літературознавство; цілісно-системний рівень; теорія літератури; термінологічна точність; монадно-бинарно-квадріадний підхід; цілісно-системний метод; theory of literature; stages; development; raising the quality; notions; categories