Теоретична граматика : силабус - Галапчук-Тарнавська, Олена Михайлівна (My University, 2020)
У курсі теоретичної граматики викладено базові положення про основні категорії граматичної теорії, обґрунтовано принципи лінгвістичної характеристики основних лінгвістичних одиниць, принципи граматичного аналізу морфологічних і синтаксичних явищ англійської мови. Зміст дисципліни охоплює основні концепції і граматичні теорії сучасної англійської мови, специфіку фахової термінології, методи дослідження граматичних явищ англійської мови. Мета і завдання навчальної дисципліни – формування у студентів системно-наукового поняття про граматичну будову англійської мови в аспекті її структури і функціонування для подальшого викладання англійської мови і проведення наукових досліджень.
Навчальна дисципліна «Теоретична граматика» є нормативною дисципліною професійної підготовки студентів і викладається у контексті підготовки фахівців спеціальності Мова і література (англійська).Переклад.
Keywords: Теоретична граматика