Мовні характеристики текстів англомовних інтерв’ю - Рубчак, О. Б.; Rubchak, O. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті обґрунтовано необхідність проведення сумісного аналізу лексико-фразеологічних і граматичних засобів реалізації англомовних радіо- і телеінтерв’ю, які зумовлюють специфіку просодичної актуалізації текстів інтерв’ю, а також окреслено особливості вживання вказаних мовних засобів мовцями різного соціокультурного рівня під час створення текстів інтерв’ю різного ступеня підготовленості. The article focuses on combined analysis of lexical-and-phraseologica! and grammatical means of English radio- and TV interview realization that produce the main influence on the conformities of the speaker’s choice of these means, as well as on peculiarities of use of mentioned above means by speakers of different sociocultural level during prepared/spontaneous interview.
Language Characteristics of English Interview
Keywords: діалог; dialogue; інтерв’ю; interview; лінгвальні засоби; language means