Іменни́к другокласників (за підручниками для 2 класу загальноосвітніх шкіл) - Нестерчук, Оксана Григорівна (SSPG Publish, 2022)
У підручниках для другого класу шкіл з українською мовою викладання знаходимо різноманітні власні особові імена дійових персонажів – поруч із безіменними хлопчиками та дівчатками діють літературні та казкові герої, запозичені насамперед з кіно- і мультфільмів та з комп’ютерних ігор. Оскільки дітям цього віку властиве конкретне мислення, тому, вважаємо, і варто пропонувати завдання, у яких діють найменовані персонажі. Зауважимо, що кожен підручник по-своєму називає однолітків сучасних другокласників. Розглянемо це докладніше.
Keywords: підручники; власні імена; варіанти імен; повні офіційні імена; суфіксація та усічення