Фігурне марширування – естетичний вид колективної рухової активності - Ковальчук, Надія Миколаївна (Педагогічна преса, 2019)
У статті висвітлено витоки формування фігурного марширування, як виду рухової діяльності та складової частини масових гімнастичних виступів. Автор пропонує використовувати фігурне марширування для підвищення рухової активності учнів у різних формах оздоровчої та спортивно-масової роботи. Для практичної діяльності запропоновано зразки фігурного марширування з різною кількістю фрагментів.
Figure marching is an aesthetic kind of collective movement activities
Keywords: фігурне марширування; масові гімнастичні виступи; спортивні паради; синхронні дії; перешикування; фрагменти; схеми марширування; активізація рухової активності учнів