Актуальні проблеми сучасної культури: програма нормативної навчальної дисципліни - Пригода, Таміла Миколаївна; Pryhoda, Tamila M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни «Актуальні проблеми сучасної культури» є ознайомити студентів з основними тенденціями новітньої культури та її теоретичного дискурсу, сформувати здатність до критичного і цілісного осмислення актуальних процесів у сучасній культурі. Основними завданнями вивчення дисципліни є з’ясувати новітні методологічні підходи до сучасної культурної дійсності, проаналізувати процеси у різних сферах культури, окреслити основні тенденції постсучасності та її перспективи.
Програма навчальної дисципліни «Актуальні проблеми сучасної культури» підготовки магістра, галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 034 Культурологія, за освітньої програмою «Культурологія».
Keywords: Сучасна культура; Модерн; Постмодерн; Філософія; Культурологія