Лікарсько-педагогічний контроль у процесі занять фізичною культурою й спортом - Валецький, Юрій; Valetsky, Yurij (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
У статті розкрито значення лікарсько-педагогічного контролю в процесі занять фізичною культурою й спортом та своєчасної кваліфікованої діагностики відхилень у стані здоров’я спортсмена спортивним лікарем, який повинен добре знати параметри функціонування здорового організму. Дані лікарсько-педагогічного спостереження є цінною інформацією, яку доцільно використовувати для керування навчально-тренувальним процесом, зокрема для індивідуалізації тренувальних навантажень, контролю динаміки спеціальної тренованості, своєчасного виявлення ознак перенапруження організму, прогнозування спортивних результатів. The article explains the importance of the medical - pedagogical control during physical training and sports and timely diagnosis of a qualified health athlete sports doctor who should know the parameters of the functioning of a healthy body. These medical – pedagogical observations have valuable information that should be used to control the training process, in particular the individualization of training loads to control the dynamics of special training for the early detection of symptoms of stress the body, to predict sports results.
Medical-pedagogical Supervision During Physical Education and Sports
Keywords: медичне забезпечення спортивної діяльності; лікарсько-педагогічні спостереження; medical support sports activities; medical - pedagogical supervision