Міжнародна конкурентоспроможність - Корнелюк, Ольга Антонівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів з основами міжнародної конкурентоспроможності та є теоретичною і практичною основою знань та вмінь, що формують профіль фахівця в галузі міжнародних економічних відносин. Програмою дисципліни «Міжнародна конкурентоспроможність» передбачено вивчення природи і закономірностей розвитку конкуренції у світогосподарському просторі, виявлення факторів міжнародної конкурентоспроможності, дослідження сутності міжнародної конкурентоспроможності в глобальному вимірі а також на рівні підприємств, галузей, регіонів та національних економік. Доцільність вивчення дисципліни обумовлена потребою розуміння сутності міжнародної конкурентоспроможності, формування навичок стратегічного планування конкурентоспроможності на світовому ринку, оцінювання його ефективності, набуття вмінь прийняття ефективних управлінських рішень. Набуті знання та вміння можуть бути використані у практичній діяльності та є необхідними для формування висококваліфікованого фахівця у сфері міжнародних економічних відносин.
Keywords: структура міжнародної конкурентоспроможності; міжнародна конкурентоспроможність національної економіки; конкурентоспроможність товару; міжнародна конкурентоспроможність підприємства; методологія оцінки міжнародної конкурентоспроможності підприємства; управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства