До історії формування музейної колекції матеріалів про життя та творчість академіка Агатангела Кримського. - Білик, Вікторія Андріївна (My University, 2024)
У фондах Волинського краєзнавчого музею зібрано багато колекцій матеріалів про життя та діяльність наших видатних земляків. Однією з таких є збірка матеріалів про українського вченого-сходознавця академіка Агатангела Кримського. Збірка почала формуватися одразу після реабілітації імені вченого, з другої половини ХХ ст. Вже у 2020-х рр. вона поповнилася особливо цінними матеріалами – оригінальними фото, документами та листами завдяки співпраці музею із дослідником спадщини академіка краєзнавцем, істориком та журналістом Володимиром Хоменком.
Keywords: історія; Волинський краєзнавчий музей; Агатангел Кримський; Володимир Хоменко; фондова колекція; листи; фото; документи; 069.5:929 Кримський