Трансформаційні процеси в системі управління Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну в другій половині 40-х – на початку 90-х рр. ХХ ст. - Велінець, Юрій (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті досліджено трансформаційні процеси в системі управління Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну в другій половині 40-х – на поч. 90-х рр. ХХ ст. Охарактеризовано господарсько-економічні реформи у вугільній промисловості СРСР другої половини. ХХ ст., які відобразилися на функціонуванні системи управління промисловим виробництвом вугільних шахт. Здійснено аналіз основних нововведень у керівництві різними видами промислових об’єднань вугільних підприємств. На основі історичних джерел та історіографії зроблено спробу об’єктивно оцінити зміни в структурі управління вугільної галузі Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну.
Keywords: вугільна галузь; трест; комбінат; виробниче об’єднання; Львівсько-Волинський кам’яно- вугільний басейн; шахта