Поляки Західної України у першій третині ХХ ст.: критичний аналіз офіційних статистичних даних - Боляновський, Андрій; Bolianovskyi, Andrii (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Головна мета автора статі – окреслити основні проблеми у процесі з’ясування національного чисельного складу населення Західної Волині (територія Волинського воєводства і включених до Поліського воєводства Камінь-Каширського і Сарненського повітів від 1921 р. до жовтня 1939 року) – сучасних Волинської і Рівненської областей України) у першій третині XX ст. й запропонувати головні орієнтири на шляху до їх вирішення. У статті проаналізовано проблеми національної ідентифікації і визначення етнічної приналежності населення цього регіону в 1890-1930-их роках.
Keywords: поляки; Волинь; перепис населення