«Мистецький дворик філармонії» - новітня туристична атракція міста Луцька - Мельник, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У сучасному суспільстві велика роль відводиться не лише праці, але відпочинку з метою якнайшвидшого відновлення працездатності та забезпечення підвищення ефективності праці. Найпершим помічником у цьому стає туристична галузь, що завдяки своїй багатовекторності здатна забезпечити найрізноманітніші потреби та високі вимоги туристів під час відпочинку. Останнім часом зростає прошарок туристів, що віддає перевагу культурному дозвіллю, цікавому пізнанню історико-культурної спадщини, традицій, обрядів тощо. В цій ситуації вагому роль відіграє культурно-пізнавальний туризм, як засіб ознайомлення подорожуючих із історико-культурними туристичними об’єктами та нинішньою культурою регіонів.
Keywords: туризм; пізнавальний туризм; туристична атракція; філармонія; культурні заходи; "мистецький дворик"; 911.3:379.8:[930.85(477.82)