Передумови розвитку етнотуризму в Турійському районі Волинської області - Мельник, Надія Вікторівна; Мельник, Андрій Васильович; Качаровський, Роман Євгенович (My University, 2020)
Мельник Н.В., Мельник А.В., Качаровський Р.Є. Передумови розвитку етнотуризму в Турійському районі Волинської області // Наукові записки Тернопіл. націонал. педагогічного уні-ту. Серія: географія. − Тернопіль : Видавництво ТНПУ. 2020. – № 1. – С. 83-91.
Здійснено оцінку передумов розвитку етнотуризму в Турійському районі Волинської області. На основі комплексного аналізу наявної історико-культурної спадщини окреслено потенційні можливості функціонування етнотуризму як нового сегменту туристичного ринку. Акцент робиться на дослідженні етнографічних особливостей Турійщини, що дає підстави розвивати народні промисли. Визначено важливість і пріоритетні напрями актуалізації потенціалу художніх промислів у підвищенні конкурентоспроможності регіону на ринку туристичних послуг. Окреслено проблеми та перспективи використання історико-культурної спадщини у розвитку туристичної сфери краю в цілому та етнотуризму зокрема.
Keywords: етнотуризм; історико-культурний потенціал; етнографічна автентика; Турійський район; Волинська область