Музична ментальність та її роль у вихованні молодших школярів - Гарасимюк, Тетяна Олексіївна; Драганчук, Вікторія Миколаївна; Harasymiuk, Tetiana O.; Drahanchuk, Viktoriia M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Стаття присвячена дослідженню феномену музичної ментальності як одного із ключових факторів впливу на дитину у процесі естетичного виховання. Ментальність трактується як спосіб мислення, як музична призма, через яку людина дивиться на цей світ і на себе в цьому світі. Вказується на особливу роль у вихованні музикальності, зумовленої національно-ментальними основами. The article is deals to the research of musical mentality phenomenon as one of the primary factors of influence on the child in the process of aesthetic education. Mentality is interpreted as a way of thinking, as a musical lens through which one looks on the world and on ourselves in this world. The special role in the education of musicality caused national-mental foundations is emphasized.
The musical mentality and its role in the education of primary-school children
Keywords: музична ментальність; musical mentality; музикальність; musicality; виховання; education; молодші школярі; primary-school children