Стратегічна екологічна оцінка проєкту детального плану території для тимчасового зберігання відходів Цминівського старостинського округу Маневицької селищної ради - Слівінський, Юрій Юрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В кваліфікаційній роботі проведено аналіз нормативно-правової бази щодо реалізації Стратегічної екологічної оцінки (СЕО), висвітлено підходи до проведення стратегічної екологічної оцінки, проведено характеристику об’єкту реалізації містобудівних рішень щодо планування, етапів провадження СЕО, аналіз існуючого використання території та визначення переважних напрямів її розвитку, урахування державних, громадських і приватних інтересів під час планування, забудови та іншого використання територій з дотриманням вимог містобудівного, санітарного, екологічного, природоохоронного, протипожежного й іншого законодавства, а також проектних рішень містобудівної документації вищого рівня, формування територіально–планувальних передумов для стабілізації соціально-економічного розвитку, забезпечення подальшого розвитку інженерно–транспортної інфраструктури території, розроблення заходів щодо охорони довкілля та раціонального використання території планованої діяльності тощо. Зокрема, розроблено проєкт стратегічної екологічної оцінки проєкту детального плану території для тимчасового зберігання відходів Цминівського старостинського округу Маневицької селищної ради, запропоновано підходи до реалізації містобудівної документації та заходи з моніторингу реалізації проекту державного планування.
Keywords: стратегічна екологічна оцінка; документ державного планування; детальний план території; поточний стан; ризики; SWOT–аналіз; моніторинг наслідків