Особливості амплітудно-часових характеристик викликаних потенціалів кори головного мозку у спортсменів різних видів спорту - Романюк, Альона Павлівна; Romaniuk, Alona P. (The International Scientific Association "Science & Genesis", 2015)
Викликані потенціали є слабкими і надслабкими змінами електричної активності мозку у відповідь на стимул, наприклад, зоровий, слуховий, чуттєвий. Ці зміни проявляються на фоні звичайної електричної активності мозку (електроенцефалограми, ЕЕГ) у вигляді послідовності позитивних та негативних хвиль. Фонова активність має набагато більшу потужність, ніж відповідь на стимул, тому для виділення викликаних потенціалів використовують накопичення сигналу із синхронізацією за стимулом. Реєстрація викликаних потенціалів головного мозку є об’єктивним та неінвазивним методом тестування функцій центральної нервової системи. Даний метод вже давно є одним із ведучих в експериментальній нейрофізіології та психофізіології. На сьогодні вже отримано важливі результати щодо розкриття найважливіших механізмів мозку.
Keywords: викликані потенціали; амплітудно-часові характеристики; спортсмени