Контроль функціональної підготовленості футболістів на етапі спеціалізованої базової підготовки - Дяченко, Андрій Юрійович; Банітараф, Гхаітх Джаббар; Diachenko, Andrey; Banitaraf, Ghaith Jabbar (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Розроблено систему контролю та оцінки фізичної підготовленості футболістів відповідно до вимог функціональної підготовленості на етапі спеціалізованої базової підготовки футболістів. Установлено кількісні та якісні характеристики спеціальної фізичної підготовленості, що відображають компоненти функціонального забезпечення спеціальної витривалості футболістів. Обґрунтовано необхідність і можливість застосування педагогічних критеріїв функціональних можливостей футболістів для визначення спеціалізованої спрямованості й індивідуальних параметрів навантаження в процесі вдосконалення витривалості під час роботі аеробного та анаеробного характеру. There developed a system of monitoring and evaluation of physical fitness of the players in accordance with the requirements of functional preparedness on the stage of specialized basic training of football players. The quantitative and qualitative characteristics of special physical readiness, reflecting the functional components provide special endurance players. The necessity and the possibility of applying the criteria of pedagogical features players to determine the direction of a specialized and individual load parameters in the process of improving stamina when working aerobic and anaerobic character.
Сontrol of Functional Preparedness of Football Players on the Stage of the Specialized Basic of Training
Keywords: юні футболісти; спеціальна витривалість; аеробні можливості; анаеробні можливості; young footballers; special endurance; aerobic capacity; anaerobic capabilities