Особливості надання психологічної допомоги особам з серцево–судинними захворюваннями: в контексті цивільного захисту - Магдисюк, Людмила Іванівна (Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, 2015)
В статті розглядаються теоретичні аспекти причин розвитку серцево-судинних захворювань, класифікації поділу захворювань серця та хвороб судин в контексті цивільного захисту. Представлені результати дослідження впливу самопочуття на серцево-судинну систему. Зазначається, що психологічні причини виникнення хвороб серцево-судинної системи детермінуються не лише соціальною обстановкою, впливом подій, але і самопочуттям людини, станом її стресового навантаження та типом характеру.
Keywords: психологічна допомога; серцево-судинні захворювання; здоров'я; благополуччя; якість життя; задоволеність життям; цивільний захист