Ретроспективний аналіз досліджень рухової активності школярів - Васкан, Іван; Vaskan, Ivan (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Результати аналізу наукових джерел свідчать, що рухова активність учнів як сукупність певних рухів поділяється на звичайну й спеціально організовану. До звичайної рухової активності належать дії, пов’язані з природними потребами (навчальна діяльність, гігієнічні процедури, побутова діяльність). Спеціально організована активність передбачає заняття фізичними вправами в різних формах діяльності. У дослідженнях ви- вчали роль рухової активності для становлення й розвитку дитини, її взаємозв’язки зі станом здоров’я, мотиви виконання фізичних вправ, норми виміру й режими рухової активності в різних умовах праці та навчання. The analysis of scientific sources indicates that pupils’ physical activity as a complex of specific movements is divided into regular and specially organized activities. Regular physical activity includes actions related to natural needs (training activities, hygiene procedures, and household activities). Specially organized activity involves physical exercises in various forms. Studies have examined the role of physical activity for the development and improvement of a child, its relationship with health, motives of the implementation of physical exercises, standards of measurement, modes of physical activity in different conditions of work and study.
Retrospective Analysis of the Research of the Pupils’ Motor Activity
Keywords: рухова активність; школярі; ретроспективний аналіз; physical activity; pupils; retrospective analysis