Спецкурс «Організація та проведення спортивно-оздоровчої роботи з людьми третього віку» як важливий компонент формування готовності майбутніх фахівців із фізичного виховання - Леськів-Бондарчук, Ганна; Leskiv-Bondarchuk, Anna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
На сьогодні рівень підготовленості майбутніх спеціалістів до організації спортивно-оздоровчої роботи з людьми літнього віку не відповідає сучасним вимогам. Система професійної підготовки кадрів у вищих навчальних закладах не забезпечує підготовку фахівця, спроможного розв’язувати весь комплекс завдань, які диктуються сьогоденням. Тому в статті розглядаються питання підготовки майбутніх фахівців із фізичного виховання до спортивно-оздоровчої роботи з людьми третього віку. Розкривається зміст спецкурсу «Організація та проведення спортивно-оздоровчої роботи з людьми третього віку» як важливий компонент формування готовності майбутніх фахівців у структурі підготовки студентів фізичного виховання до формування високого рівня професійної майстерності. Today, the level of preparedness of future professionals to organization of sports and health-improving activities with elderly people do not meet modern requirements. The system of professional training of staff in higher educational institutions provides doesn’t provide preparation of a specialist that is able to solve the whole range of tasks that are defined by the present. That is why the article brings up questions of preparation of future specialists in physical culture in sports and health–improving work with people of the third age. It is revealed the content of the special course «Organization and conducting of sports and health improving activities with people of the third age» as an important component of formation of readiness of future specialists in the structure of preparation of physical culture students to formation of high level of professional mastery.
The Special Course «Organization and Conducting of Sports and Health Improving Activities with People of the Third Age» as an Important Integral Component of the Formation of Readiness of the Future Specialists in Physical Education
Keywords: здоров’я; студент; фізичне виховання; фахівець; третій вік; health; student; physical education; specialist; the third age