Гармонічний аналіз на заняттях з гармонії - Шурдак, Марія Ігорівна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2021)
Подано план гармонічного аналізу музичного твору, на які моменти вертикалі та горизонталі потрібно звертати увагу. Також на гармонічний аналіз впливає мелодія, метр і ритм, фактура, гармонія, ладовість інтонацій, динаміка. Наголошується на аналітичному підході до розбору гармонічних функцій-акордів, відхилень та модуляцій.
Keywords: гармонія; гармонічний аналіз; музичний твір; відхилення; модуляція; ритм і метр; фактура; тональність