Локальна екомережа Ковельської міської територіальної громади - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Фесюк, Василь Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У монографії проаналізовано особливості природних умов, сучасний стан природно-заповідного фонду, перебіг господарського освоєння території Ковельської міської територіальної громади. Науково обґрунтовано виділення основних структурно-функціональних елементів локальної екомережі: природних ядер, сполучних коридорів, буферних зон, територій відновлення та природного розвитку. Запропоновано рекомендації для забезпечення належного функціонування локальної екологічної мережі та її розвитку. Видання адресоване науковцям, спеціалістам у галузі охорони природи, краєзнавцям, аспірантам, учителям, студентам та всім, хто цікавиться охороною природи і природно-заповідною справою.
Keywords: Екологічні мережі; екологічна мережа; локальна екомережа; проєктування екомереж; природно-заповідний фонд; геопросторові компоненти екомережі; структурно-функціональні елементи екомережі; 502.1(477.82-72)