Чорне та біле на тлі демократії: расова ідентичність у романі Г. Мелвілла "Мобі Дік" - Калініченко, Михайло (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті застосовано аналітичний інструментарій імагології для розгляду проблеми расової ідентичності у найвідомішому романі Г. Мелвілла.
Keywords: імагологія; расова ідентичність; мультикультуралізм; "інший"; літературно-критична рецепція