Взаємозв’язок психічного здоров’я і професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх психологів - Дідик, Н. М.; Didyk, N. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано визначення психічного здоров’я, його критерії та рівні, фактори і засоби, що сприяють підвищенню психічного здоров’я. Обґрунтовано значення психічного здоров’я для професії практикуючого психолога. Проаналізовано співвідношення психічного здоров’я і особистісної зрілості. Описано результати дослідження психічного здоров’я і професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх психологів. Здійснено кореляційний аналіз між ними. Definitions of mental health, its criteria and levels, factors and means which enhance mental health are analyzed in the article. The value of mental health for the profession of practicing psychologist is grounded. Correlation between mental health and personal maturity is analyzed. The research results of mental health and professionally significant characteristics of the future psychologists personal maturity are described. A cross-correlation analysis between them is carried out.
Correlation between Mental Health and Professionally Significant Characteristics of the Future Psychologists Personal Maturity
Keywords: психічне здоров’я; професійно значуща характеристика; особистісна зрілість; майбутній психолог; mental health; professionally significant characteristics; personal maturity; future psychologist