Дискурс просвітницького реалізму в творчості Г. Квітки-Основ'яненка (на матеріалі повісті “Козир-дівка” та оповідання “Перекотиполе”) - Лаврієнко, Тамара; Lavriienko, Tamara (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Стаття присвячена дослідженню рис просвітницького реалізму в творчості Г. Квітки-Основяненка. Увагу зосереджено на повісті „Козир-дівка” й оповіданні “Перекотиполе”. The article studies the main features of the realism of Enlightenment in the works by Kvitka-Osnovjanenko. The emphasis is made on the story „Kosyr-divka” and short story „Perekotypole”.
Discourse of the Realism of Enlightenment in the Works by Kvitka-Osnovjanenko (Based Upon the material of the Story „Kosyr-divka” and Short Story “Perekotypole”)
Keywords: Квітка-Основ’яненко; Kvitka-Osnovjanenko; просвітницький реалізм; the realism of Enlightenment; сентименталізм; sentimentalism; просвітництвo; Enlightenment; дискурc; discourse